maandag 23 mei 2016

Was nou maar niet naar Specsavers gegaan


Het mag wel in de krant. We hebben een nieuwe tv. Bij ons gaat het meestal zo, dat we pas iets nieuws kopen als het oude versleten is. Nu was eindelijk de trouwe beeldbuis tv kapot. Nu is er zo’n plat ding met haarscherp beeld. Niet eens zo’n grote, de winkel wilde hem wel graag kwijt, want ze richten zich liever op meer omvangrijke exemplaren.
    Opgesteld, ingesteld en aangezet. Wat blijkt nu, hier heb je dezelfde reclame als op onze ouwe Grundig.
      Het eerste wat we zien is ‘Was nu maar naar Specsavers gegaan!’. Bullshit. Even langer kijken en de rest van het zooitje opticiens en audiciens komt ook langsrollen.
      Het lijkt wel weer Nieuwjaar. Als dat een dag voorbij is duiken de opticiens weer massaal op. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je niet direct een nieuwe bril koopt. De zorgverzekering betaalt wel.
      Dief van je portemonnee? Dief van andermans portemonnee. De dure zorgverzekering spekt de Specsavers en concullega’s. Maar die brillenboeren plunderen de zorgverzekering. En wat kosten al die advertenties? Anderen maar meebetalen, ook al zijn ze helemaal niet bijziend. Is dat eerlijk? Ook al ga je niet naar Specsavers, je betaalt wel mee.

Moet je voor het verbieden van al die reclame zijn? Verbieden helpt vaak niet, maar die ziekteverzekeringsgraaiers mogen wel direct de ether uit.
      Nou ja, de ether, dat was meer de oude Grundig. Terug naar de oude tv? Neen, liever terug naar een eerlijk collectief ziekenfonds. Terug vooruit!

PS – SP voert actie voor een eerlijke publieke basisverzekering.
Zie de website van de SP en ondersteun dit initiatief!