zondag 16 januari 2022

Groningen – We waren weer met duizenden! – Fakkeloptocht 15 januari 2022


 


 

Gisteravond, tienduizend of nog meer Groningers in de fakkeloptocht. Verenigd, vrijwel alle partijen deden mee. Respect eisen voor Groningen.
    Den Haag toont zich voor de zoveelste keer respectloos. Een net nieuwe regering? Is het niet bruut knap je dan al respectloos te tonen? Binnen een week.
    In het algemeen gaat het om de aardbevingen en het aardgas, en samenhangend de eindeloos falende versterkingsproblematiek waar de regering het laat afweten.
    Concreet richten we ons tegen het idee dat het Groningerveld nog openligt voor meer gaswinningen dan was afgesproken. En tegen de respectloze behandeling van burgers die lang in de rij moeten staan voor iets wat neerkomt op een ordinaire fooi. En tegen het feit dat niet alle Groningers daaraan mee mogen delen, als ze dat willen. En net zo goed tegen het feit dat Den Haag hier de voorzieningen afbreekt. Wij zijn dus niet alleen met het gas bezig, ook met de sluiting van het kinderhartcentrum van het UMCG, een voorziening voor heel Noord-Nederland. Het gaan niet om steen, maar om de mensen.
    Dus liepen we met duizenden. Ieder die weet dat het tijd is op te staan, en dat dit geen tijdelijke leuze is.
    Zeker tienduizend, de straten van Groningen vol. De Groninger Bodembeweging en het Gasberaad worden hiermee gesteund. De Groninger bestuurders die soms hun rug niet recht weten te houden en zinloze compromissen sluiten krijgen hiermee een waarschuwing van duizenden.
      De actie zal doorgaan. Niet elke zaterdag avond, maar wel heel lang nog. Respecteer de Groninger en zijn land. Alle winningen in het Groningerveld stoppen. Hierover kan geen compromis worden gesloten.

Hier nog een paar impressies van deze sterke actie. Leve de inzet voor Groningen, de mensen en de leefbaarheid.