maandag 13 juni 2016

Geen gasboringen bij Schiermonnikoog


Laat de VVD en het hele kabinet direct opstappen! Aan het einde van de rit van deze allang versleten coalitie met de nog slechts nog door schaamte rossig gekleurde PvdA haalt de Tukker Henk Kamp het in zijn hoofd proefboringen toe te staan vlak voor de kust van Schiermonnikoog. De man weet kennelijk niet dat Schier veel mooier is dan Twente, al is dat landsdeel natuurlijk een heel stuk mooier dan de VVD in het bijzonder.
    Deze minister gebruikt altijd hetzelfde argument. Steeds mompelt hij iets als: ‘Ik kan niet anders, er zijn afspraken.’ Dat soort werk. Drogredenen, argumenten die altijd de schuld aan anderen geven. Hij voert slechts uit wat anderen hebben bepaalt. Een minister die zelf niets bepaalt, wat een heldendom.
      Minister Kamp verzet zich niet tegen een beleid dat al helemaal achterhaald is, maar geeft zijn fossiele energievrienden gauw nog even de gelegenheid. Daalt de bodem, stijgt de zeespiegel, Kamp heeft de illusie dat Twente wel droog blijft, zelfs als Schier al in de golven is verdwenen.

Natuurlijk zijn er in feite veel argumenten te bedenken, enkele vóór en vele tégen. Maar houdt het er nu maar eens op dat Schiermonnikoog met al zijn ruimte zo mooi is, dat ruimteminnende mensen zich hier altijd gelukkig voelen. Wat dan een boortoren betekent zie je al op Ameland, daar hoeft Schier beslist niet bij.
    Schier is ruimte, zand, natuur, water, dus geel, groen en blauw. Groots, ruim en prachtig. Vogels, planten, schelpen. Korte uitstapjes, lange wandelingen en heel veel voor kinderen onvergetelijke schoolreisjes.
    Wat voor wereld willen we nu eigenlijk? Alleen winstmaximalisatie en dan sterven? Bedenk eerst eens dat natuur en bijzondere cultuur moeten worden gekoesterd. Dat je daar ook van kan leven, én genieten. Geeft vogels, de zee en de planten ruimte. Evolutie is ook vooruitgang!

Hieronder een paar foto’s van de vele aardige dingen die ik op Schiermonnikoog vond. Niet het laatste, ik kom er vaak, zoals velen met mij.
      Zoveel te zien! En o ja, er loopt een petitie, heb je al getekend?



Link naar de petitie tegen de proefboringen: https://nietborenbijschier.petities.nl/



Vondsten en impressies van Schiermonnikoog:




Blik over het wad


 Beflijsters op de trek, voorjaar 2015


 Noordhoren, paal 8, voorjaar 2013


 Fossiele Gewelfde mantel, paal 12, voorjaar 2013


Fossiel scheenbeen van wild varken of hertachtige,
door mensen bewerkt, paal 8, december 2013